Pareltjes uit onze samenleving: Harrie Burgermeijer
Regio – In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel…
Harrie Burgermeijer
Oud bestuurslid van Nic Boys, zijn vader is ook jaren bestuurslid geweest van die prachtige club. Penningmeester van de Nicolaas kerk in Nieuwveen, het is geweldig werk om te doen, bestuursleden kunnen elkaar werk overnemen bij ziek of zeer. De Nicolaas kerk in Nieuwveen voor een “Eigentijdse versie van The Passion was geweldig. Het koor Canta Libre heeft Nederlandstalige nummers gezongen die pasten in het lijdensverhaal van Jezus met verteller Riet Spekman-Burgmeijer.
Grote klasse!!! Riet de zus van Harrie is ook erg betrokken bij de kerk.
Harrie zou zo graag willen dat jongeren weer terug keren naar Nicolaas kerk.
Sta op voor wie niet vrij is om te geloven!
Harrie Burgermeijer daagt kerken en andere groepen uit om een volgende stap te zetten. Om meer bewustzijn te creëren voor zowel de dramatische situaties waarin gelovigen verkeren als de manieren waarop wij discriminatie en vervolging het hoofd bieden. Zorgen van Harrie zijn, kijk uit als kerk dat we niet ouderwets zijn, probeer thema’s aan te kaarten die van deze tijd zijn. Harrie is bestuurder, de samenleving kan niet zonder hun inzet.
Veranderingen en meer kerkgangers is het streven.
Vrijwilligerswerk is heel vaak de motor van veranderingen en meer kerkgangers is het streven. Deze zorgen voor verbinding, mentale ontspanning en de sociale ontmoeting. Geloof hoop en liefde helpen je vol te houden en bij prachtige kerk zijn die thema’s geschonken en ingemetseld. Volgens mij hebben alle drie de woorden te maken met hoe je mens kunt zijn. Het zijn de voorwaarden voor een menselijk leven, om het vol te houden. Ze verwijzen alle drie naar een ongekende kracht, en tegelijkertijd naar grote kwetsbaarheid.
Geloof is een ander woord voor vertrouwen.
Vertrouwen is je basis, de diepe overtuiging dat de wereld ten diepste goed en veilig is. Dat je weliswaar kunt struikelen maar dat er altijd een bodem is onder jouw vallen. Vertrouwen maakt kwetsbaar, want er gebeuren onvoorspelbare dingen. Je wankelt en dan toch vinden je voeten ergens voorzichtig vaste grond.
Hoop doet leven.
Hoop is iets dat je verstand te boven gaat en dat merk je op het moment dat je ondanks alles wat je meemaakt nog je ogen open kunt doen ‘s ochtends, diep inademen en een dag tegemoet gaan waarvan je niet weet wat die je brengt. Hoop houdt je verankerd in een realiteit die niet tastbaar is maar voor je gevoel wel mogelijk. Hoop maakt je kwetsbaar omdat zij geen rekening houdt met tegenslag, hoe je je daar ook op instelt. Hoop rekt het verlangen dat het goed komt op tot het breekt in wanhoop, om vervolgens weer hoopvol door te gaan.
Het leven intens te omarmen. Steeds zoeken naar kleine kiertjes perspectief.
Harrie Burgermeijer een man met een groot hart, overal controle over willen houden. Energie krijgt van vrijwilligers werk, positieve instelling.
Vanzelfsprekend vinden, wat te doen voor de gemeenschap. Iets voor een ander doen, is ook leuk voor jezelf en voor de kerk.
Vanuit geloof, hoop en liefde staat Harrie voor vrijwilligers werk.