Update lopende postcoderoosprojecten augustus 2023.
Voor ons negende en tiende project bij respectievelijk Arie van Rijn RVS en ThijsStandbouw, beide in Ter Aar, zijn de afgelopen weken alle zonnepanelen geïnstalleerd.
Bij Arie van Rijn RVS wachten we nog op de realisatie van de dakdoorvoeren en een extra noodoverstort. De verwachting is dat dit project met 200 panelen á 410 Wp voor eind augustus is gerealiseerd.
Bij ThijsStandbouw zijn de 150 panelen voor eigen verbruik sinds begin juli in bedrijf. Voor het opleveren van de 150 panelen voor de coöperatie wachten we op Liander voor het aanleggen van een nieuwe 3x80A-aansluiting op het net. Ook hier is de verwachting dat we eind augustus operationeel zijn.
Zoals gemeld in de vorige nieuwsbrief hebben we mogelijk de beschikking over een groter deel van het dak bij ThijsStandbouw. De constructeur heeft dat deel van het dak recent onderzocht. Ruim de helft van het dak is zonder aanpassingen direct geschikt en het restant van het dak na een eenvoudige aanpassing van de constructie. We zijn met de eigenaar in gesprek over de mogelijkheden van een uitbreiding van het oorspronkelijke postcoderoosproject.
Zodra beide postcoderoosprojecten in bedrijf zijn gesteld zullen we een officiële opening organiseren op locatie zoals u dat van ons gewend bent.
Voor het project op de Transportweg 84 in Nieuwkoop, waarvoor we eerder akkoord hadden van de ondernemer, zijn we volop in gesprek met Liander over het realiseren van een nieuwe 3x250A aansluiting. Helaas moet hiervoor een nieuw transformatorstation worden gebouwd. Dit maakt het extra lastig om een definitieve planning te geven.
Op het industrieterrein Bovenland is sinds begin juli ook bij Jan de Boer, autoschadebedrijf, de installatie van 148 panelen van 410 Wp operationeel. Dit is geheel voor eigen verbruik. Met deze ondernemer zijn we nog in gesprek over de mogelijkheden van een postcoderoosproject op één van zijn andere panden.
Voor de Grofsmederij in Nieuwkoop kijken we momenteel ook naar grootschalige opslag in combinatie met zonnepanelen. Om de zonnepanelen plus opslag optimaal te gebruiken onderzoeken we ook de nieuwe vormen van energiecontracten waarbij maximale eigen opwek en congestiemanagement een belangrijke rol spelen. Al met al een mooi project maar door deze complexiteit lopen de voorbereidingen wel langer dan gepland.
Het onderzoek naar de mogelijkheden bij een viertal VVE’s heeft ertoe geleid dat de installatie van zonnepanelen bij twee VVE’s is afgevallen. Bij één was er uiteindelijk toch weinig animo bij de bewoners en bij de tweede waren de kosten i.v.m. de complexiteit zo hoog dat de VVE voorlopig is afgehaakt. We kijken nog wel naar een alternatief.
Voor VVE De Linden uit Ter Aar ziet de business case er wel aantrekkelijk uit. De constructeur heeft dit dak al goedgekeurd. Binnenkort geven wij tijdens een VVE- bijeenkomst informatie aan alle bewoners.
Een andere VVE uit Ter Aar zit nog in de inventarisatiefase.
Voor Joha melkveebedrijf uit Nieuwveen is nu alle informatie beschikbaar. Wij zijn met Liander in gesprek over de kosten van een extra aansluiting voor de coöperatie. Wordt vervolgd.
Bij De Vleespijl in Ter Aar is door de constructeur de constructie intussen goedgekeurd om zonnepanelen te plaatsen. Om het volledige dak te kunnen gebruiken moet er een kleine aanpassing aan de constructie worden uitgevoerd. Zodra dit is gedaan zullen de panelen worden geplaatst. De opbrengst van dit project is volledig voor eigen verbruik.
Voor een andere ondernemer op het bedrijventerrein Bovenland onderzoeken we bij twee panden de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Indien geschikt is er naast eigen opwek ook ruim voldoende oppervlak voor een nieuw postcoderoosproject.
We blijven geïnteresseerd in nieuwe projecten dus als u dit leest en denkt: ik heb wel interesse om mijn bedrijfsdak (deels) ter beschikking te stellen of u kent iemand die dat mogelijk zou willen, dan horen wij het graag via info@gcnieuwkoop.nl.